Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ενασχόληση μου με τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών της Αίγινας

Είμαι έτοιμος για την νέα πρόκληση της παρουσίασης των αποτελεσμάτων

Είναι κάτι που θα το κάνω με ευχαρίστηση και υπερηφάνεια και θα το μοιραστώ με όλους τους Αιγινήτες!

Από το μακρινό 1998, όταν ακόμα το Internet ήταν ελάχιστα διαδεδομένο, έχω ασχοληθεί με την ηλεκτρονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών Εκλογών της Αίγινας.

Είναι ένα προσωπικό project, υπό μορφή χόμπι πάντα, στο οποίο έχω αφιερώσει εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) ώρες εργασίας, αναζήτησης, διαβάσματος και έμπνευσης, σε βάρος των επαγγελματικών και οικογενειακών μου υποχρεώσεων.

Η χρηματοδότηση (γιατί φυσικά όπως κάθε χόμπι αυτό κοστίζει), έχει επιβαρύνει αποκλειστικά εμένα και όλο αυτό το διάστημα δεν έχω δεχθεί ούτε μια δεκάρα από δικαιώματα αναπαραγωγής, ενώ τις βραδιές των εκλογών όλο το νησί και οι καφετέριες του προσφέρουν σαν θέαμα στους πελάτες τους  την δικιά μου δωρεάν δουλειά.

Για να γίνει μια επιτυχής μετάδοση των αποτελεσμάτων, πρέπει να είσαι κοντά στη πηγή λήψης τους.
Έτσι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μέχρι τώρα, μεταφέρω τον εξοπλισμό μου στο εκλογικό κέντρο κάποιου υποψηφίου, και όταν λέω εξοπλισμό εννοώ: υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, ενισχυτές, ηχεία, μικρόφωνα, καλώδια κλπ γεγονός που αναβαθμίζει επικοινωνιακά (και όχι μόνο) το εκλογικό κέντρο και τον υποψήφιο. Όλα αυτά δωρεάν πάντα ενώ πληρώνω και τα αναπόφευκτα έκτακτα έξοδα  που παρουσιάζονται (π.χ. γραφική ύλη, αναλώσιμα, καταχώρηση domain υποψηφίου και κατασκευή ιστοσελίδας του).
Άλλη μια δευτερογενής επίπτωση που είχα είναι ότι τις φορές που ήμουν και υποψήφιος, αυτό απέβη σε βάρος της προώθησης της προσωπικής μου υποψηφιότητας, γιατί παραμένοντας εγκλωβισμένος και απασχολημένος δεν επαρκούσε ο ελεύθερος μου χρόνος για προσωπικές επαφές και συναντήσεις.

Ειδικά για φέτος που οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν να θέσω υποψηφιότητα (αν και είχα άκρως τιμητικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους ανεξαιρέτως τόσο σε δημοτικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο), εν τούτοις κατάφερα να ξεκλέψω χρόνο και να επιμεληθώ ξανά την πλατφόρμα παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων του νησιού.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι αποφεύγω συστηματικά την αυτοπροβολή μου γιατί πιστεύω στην ταπεινότητα και την ματαιότητα μιας επίδειξης γνώσεων και ικανοτήτων - σημείο που όσοι με γνωρίζουν απορούν γιατί δεν το κάνω και με λένε και χαζό.

Λοιπόν αυτή τη φορά θα κάνω μια εξαίρεση και θα κάνω επίδειξη των ικανοτήτων μου:

Η δουλειά που έχω κάνει στον τομέα της συλλογής και παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων της Αίγινας, είναι μοναδική και δεν μπορεί κανένας άλλος να την κάνει σε Πανελλήνιο επίπεδο! 
Απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις πολλών επιπέδων σε συνδυασμό με συγκεκριμένη άποψη περί αισθητικής.

Ποτέ δεν ασχολούμαι με τετριμμένα και εύκολα πράγματα. Με διεγείρει το πρωτότυπο και ανταποκρίνομαι σε αυτό.
Και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν αντιγράφω την δουλειά άλλων

Για όλα αυτά λοιπόν είμαι πολύ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!

Είμαι έτοιμος λοιπόν για αυτήν την νέα πρόκληση.

Είναι κάτι που θα το κάνω με ευχαρίστηση και υπερηφάνεια και θα το μοιραστώ με όλους τους Αιγινήτες!

 

Νίκος Γιαννούλης